Uitreiking Batser van het Jaar 2021/2022

Het lijkt heel vanzelfsprekend; carnavalsfeesten, pronkzittingen en allemaal activiteiten rondom carnaval. Toch komt daar echt heel veel bij kijken. Dit wordt gedaan door een grote groep enthousiaste leden en medewerkers van de leukste carnavalsvereniging van Elst.

Natuurlijk dragen alle leden en medewerkers hun steentje bij. Maar af en toe springt er één persoon bovenuit. De Batsers reiken tijdens het jaarlijkse “Boerenkool eten” de prestigieuze “Batser van het Jaar” bokaal uit. Dat is een prijs waarmee we een lid of medewerker speciaal in het zonnetje willen zetten. De prijs wordt doorgaans uitgereikt door de “zittende” Batser van het Jaar, de club van oud Batsers van het Jaar bepalen uiteindelijk wie de nieuwe Batser van het Jaar mag worden.

Dit jaar ging de Batser van het Jaar bokaal naar niemand minder dan onze voorzitter, Joris Joosten! Hij mocht dit jaar de prachtige beker in ontvangst nemen.

Trotse voorzitter Joris Joosten

Tijdens de jaarlijkse boerenkool maaltijd werden door onze voorzitter twee gewaardeerde leden verdiend in het zonnetje gezet. Aan Ron Kool en Thomas Krijgsman werd namelijk de zogenaamde “kleine” of “Batsersorde” toegekend.


Ron is inmiddels al weer 18 jaar geleden lid geworden van de Batsers. Hij is actief geweest binnen de commissie Groot Carnaval en heeft meegewerkt aan diverse evenementen Daarnaast is hij oud-lid van de Raad van Elf en heeft hij meermaals opgetreden tijdens onze pronkzittingen. Twee jaar geleden is hij als penningmeester toegetreden tot ons bestuur. In die hoedanigheid heeft hij de afgelopen weken samen met de rest van het bestuur een wereldprestatie geleverd, door in zéér korte tijd alsnog een geweldig carnavalsfeest te organiseren.


Ook Thomas heeft zijn stempel op de vereniging gedrukt. Hij is al jaren lid van de Groot carnavals- en de wagenbouwcommissie rollen die hij met een aanstekelijk enthousiasme vervult. Samen met zijn (inmiddels) verloofde Querijn vormt hij duo dat niet meer bij de Batsers is weg te denken.


Thomas en Ron, van harte gefeliciteerd met deze dik verdiende onderscheiding!