Groot Carnaval – 2014


Groot Carnaval – 2014

GC commissie 2014

Binnen carnavalsvereniging De Batsers is de commissie Groot Carnaval, in samenwerking met andere commissies binnen de vereniging, verantwoordelijk voor het programma rondom de vier dolle dwaze dagen. De commissie Groot Carnaval wordt gevormd door een groep enthousiaste Batsers die de Elster bevolking een prachtig carnavalsfestijn voorschotelen.

Structuur
De commissie Groot Carnaval bestaat, naast de voorzitter, uit een subcommissie voor de zaterdag- en zondagavond, de maandagavond en de dinsdag. Daarnaast is er een subcommissie die zich inzet om ook de jeugd van Elst en omstreken een schitterende carnavalsavond te bezorgen.

Programma
Na het kindercarnaval op de zaterdagmiddag dat wordt georganiseerd door de Troefkes, is het op de zaterdagavond één groot feest in de grote zaal van Het Wapen van Elst. Ieder jaar weer maakt een liveband er een heuse swingavond van die wordt afgewisseld met heerlijke carnavalsmuziek.

De optocht en Döppertzondag op het Durpsplein vormt de voorbode van de zondagavond die vanaf het jaar 2014 in het teken van de cv de Bierbeuners  (http://www.cvdebierbeuners.nl/) laten zien dat carnaval meer is dan hossen alleen! Voor in het café wordt de polonaise gelopen op welbekende carnavalskrakers die door DJ Henk ten gehore worden gebracht, terwijl op het Durpsplein deze avond het Jeugdcarnaval wordt gehouden.

Dat de Batsers pure carnavallisten zijn moge blijken uit de grote deelname aan het Frühshoppen op maandag. Vanaf 11.00 uur trekt ieder jaar weer een bonte fraai uitgedoste stoet van kroeg naar kroeg. Sinds een paar jaar is ook op het Durpsplein een tussenstop ingericht. Daar wordt de tent omgebouwd tot bruin café.

De maandagavond staat sinds een aantal jaren bekend als de Batsers Dweilavond. Onder het motto “Batsers dweile deur mit de kraon los” komen gerenommeerde dweilorkesten deze avond hun kunsten vertonen. Onder de klanken van lekkere dweilmuziek weet eenieder zich prima te vermaken.

Ook de dinsdag is een hoogtepunt in het carnavalsgebeuren. Nadat de hoogheid traditiegetrouw zijn tegel heeft gelegd, is het de beurt aan het Convent Prinsen Carnaval dat het “buutegebeuren” organiseert. Een ludieke gebeurtenis, inspelend op de actualiteit. De Batsers sluiten het carnaval af met het traditionele boerenkool eten en ‘s avonds met een geweldig carnavalsconcert met medewerking van Batsers artiesten. Een aanrader om hiernaar te luisteren en te kijken!

Kortom, de commissie Groot Carnaval zorgt ervoor dat er voor iedere dag een sprankelend en gevarieerd carnavalsprogramma wordt neergezet waar elke doelgroep binnen onze samenleving van kan genieten!

ScreenHunter_02 Oct. 26 12.44