Bats Mar Deur, dé dweilband van Elst en omstreken.

Ontstaan

In 1987 is Bats Mar Deur ontstaan uit Carnavalsvereniging De Batsers. Een aantal vrolijke Batsers vond het wel tijd worden voor een eigen dweilband en sloeg de handen ineen. Er werden instrumenten aangeschaft (vaak tweedehands) en onder leiding van Eef Buurman werden de eerste noten gespeeld. Een aantal ging op les en voor we het wisten stonden we muziek te maken op de eerste Bemmelse Dweildag. Daar gooiden we hoge ogen met het enige nummer dat we kenden en konden spelen: Olé, olé… (we are the champions). Overigens hadden we meer succes vanwege de lol die we uitstraalden dan vanwege onze muzikale prestaties.
In 1993 nam Ben Hollander het dirigeerstokje over van Eef Buurman. Er werd en wordt nog steeds iedere donderdag gerepeteerd.

Hoogtepunten

Bats Mar Deur telt door de jaren heen vele hoogtepunten.
Al meer dan 25 jaar nemen we deel aan de Bemmelse Dweildag, waarbij we er een gezellig weekend van maakten op de Dweilcamping. Vaak was de zaterdag op de camping gezelliger dan de zondag. Menige zaterdagnacht werd tegen 1u de barbecue weer aangestoken.
Een vaste serie van hoogtepunten is ook het jaarlijkse carnaval in Elst. Bij een groot aantal activiteiten zijn we nauw betrokken; van de sleuteloverdracht tot het leggen van de tegel in het Prinsenstraotje, met daartussen in onze deelname aan de carnavalsoptocht, zoals die al jaren door de VEKO wordt georganiseerd. Een geweldig feest.

Andere hoogtepunten hangen samen met onze eigen geschiedenis:

27-09-1998         : CD-presentatie en feestavond tgv ons 10 jarig bestaan
27-09-2008         : Gevelconcert Gemeentehuis tgv 20-jarig bestaan
14-09-2013         : Muziek op Straotfestival (Plein) tgv ons 25-jarig bestaan

Stuk voor stuk leuke en gezellige activiteiten die onze historie markeren.

Anno 2019…

… is Bats Mar Deur “still going strong!”
Er wordt met veel plezier iedere donderdagavond gerepeteerd – sinds 2008 is dit onder leiding van Erwin Schoemaker, wereldberoemd als trompettist van de toenmalige Havenzangers – en naast onze intensieve deelname aan het Carnaval, hebben we jaarlijks een wisselend aantal optredens op heel verschillende gelegenheden, van bruiloft tot avond4daagse.
Bats Mar Deur is een gezellige groep muzikanten, die nauw verbonden is en blijft met CV de Batsers.