Volle zaal tijdens koffieconcert

Op zaterdag 2 februari heeft het jaarlijkse Batsers koffieconcert weer plaatsgevonden. Het koffieconcert is een evenement welke wordt gehouden speciaal voor de oudere inwoners van Elst, waaronder de leden van de Zonnebloem en bewoners van diverse verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente Overbetuwe. Zoals de naam al doet vermoeden worden de gasten tijdens het concert voorzien van een heerlijke kop koffie, samen met een aantal versnaperingen. Het koffieconcert werd gegeven in sporthal de Helster, welke omgebouwd was tot een waar theater in verband met de Pronkzittingen van CV de Batsers, welke ook gedurende deze dagen aan het publiek gegeven worden.

In een afgeladen zaal deden diverse artiesten een optreden, welke door het publiek met een groot enthousiasme werd ontvangen. De presentatie van het koffieconcert werd verzorgd door Jozef Joosten. Het programma startte met een woord van Prins Ron uut de Peerenbuurt. De Hoogheid heette de gasten een hartelijk welkom. Daarnaast werden een aantal sponsoren, welke het koffieconcert mede mogelijk hadden gemaakt, onderscheiden door de Prins. Na deze start begon het Betuws Orkest Senioren (BOS) onder leiding van Ruud Böhmer met hun optreden. Er werden een aantal bekende nummers ten gehore gebracht. Het was op en top genieten voor het publiek. Nadat het BOS de laatste tonen had gespeeld werden ze door Jozef Joosten hartelijk bedankt. Gezien het enthousiasme in de zaal werd de uitnodiging voor het koffieconcert 2019-2020 gelijk gedaan.
Het programma werd vervolgd met een optreden van Toon Joosten. Hij zong voor het publiek enkele mooie nummers in het Elsters dialect. Hierbij werd hij ondersteund door Eef en Jan buurman. Ook hier was de zaal erg van onder de indruk, tijdens stille passages kon je een speld horen vallen.

Na alle prachtige muzikale voordrachten, was het tijd voor een buut. Het blijft tenslotte carnaval… En aan wie kan je dat beter toevertrouwen dan aan Hans van Beek als “de Meulenboas”. Tijdens de act werd er volop gelachen in de zaal.

Als laatste act stond Dave Korteweg van TV Oranje op het programma. Nadat hij geintroduceerd was door Jozef Joosten gaf hij nog een aantal nummers ten gehore welke de volledige zaal in beweging zette. Er werd zelfs een aantal keren de polonaise gelopen!

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend en wij hopen dat het publiek er net zoveel van genoten heeft als wij zelf. Op naar het volgende koffieconcert!

Alaaf.