Uitreiking Batser van het Jaar 2022/2023

Het Groot Carnaval 2022 / 2023 zit er weer op. Wij kijken terug op vier prachtige dagen, waaraan voorafgaand ook nog een hele mooie seniorenzitting is neergezet. Dit alles is mogelijk gemaakt door alle leden en medewerkers van cv de Batsers, die er allemaal veel tijd en energie in steken om alle verschillende onderdelen in goede banen te leiden. Op de carnavalsdinsdag wordt hier tijdens het traditionele boerenkool eten even bij stil gestaan en worden de verenigingsonderscheidingen uitgereikt. Onze voorzitter Joris Joosten neemt hierbij het woord en dit jaar werd de uitreiking prachtig ondersteund vanuit licht en geluid.

Natuurlijk mocht onze hoogheid, Prins Mark, ook nog een woordje doen. Tijdens een mooie toespraak bedankte hij alle Batsers voor alles wat ze de afgelopen twee seizoenen dat hij Prins van ons dorp mocht zijn voor hem hadden gedaan. Daarbij gaf hij ook nog even de scepter uit handen en nam zijn cape af om te spreken als “de gewone” Mark. Uiteraard trok hij de cape snel weer aan en nam snel de scepter terug, want hij blijkt voorlopig nog wel een aantal maanden Prins… De mooie toespraak werd beloond met een lang, luid en welverdiend applaus.

Ieder jaar wordt er ook een commissie in het zonnetje gezet. Dit jaar was dat de sponsorcommissie, die echt enorm hard gewerkt hebben om het contact te onderhouden met al onze sponsoren. De sponsoren zijn zeer belangrijk voor onze club, ook zij worden bedankt voor hun steun aan de vereniging en het carnavalsleven in het dorp.

Ook dit jaar was de “Batser van het Jaar” uitreiking onderdeel van dit programma. Deze keer ging de prestigieuze prijs naar Joost Wouters van den Oudenweijer. Joost zet zich al jarenlang op zeer veel fronten in voor de club, onder andere in de commissies Wagenbouw, Sponsoring en de PR. Ook maakt hij onderdeel uit van het bestuur van onze vereniging. Met recht was hij dan ook genomineerd voor de “Batsers van het Jaar” titel. De Batser van het Jaar ontvangt de geliefde “Batser van het Jaar” beker, een uniek aardewerk kunstwerk wat jaarlijks speciaal voor deze gelegenheid wordt gemaakt. Deze trofee wordt doorgaans uitgereikt door de voorgaande Batser van het Jaar. Afgelopen jaar was dit Joris Joosten, het jaar ervoor was dit Jan van Aggelen. Vorig jaar kon Jan niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, vandaar dat hij dit jaar de bokaal aan Joost mocht overhandigen. Joost, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prijs en we verwachten dat deze een mooie prominente plek in jouw huis zal krijgen.

Naast de Batser van het Jaar worden er ook nog een aantal andere onderscheidingen uitgereikt. Zo zullen we dit jaar afscheid gaan nemen van onze dansmariekes Maartje Mom en Veronie Jansen. Zij hebben deze rol vijf jaar lang met veel passie vervuld. Vanuit de Raad van Elf werden ze hiervoor bedankt en kregen ze een mooi geschenk. Daarnaast kregen de dansmariekes vanuit het bestuur ‘t Nilluske. Nadat Maartje en Veronie de onderscheiding en kado’s in ontvangst hadden genomen stuurden ze iedereen van het podium en namen ze afscheid met een zelfgeschreven lied.

Ook werden er dit jaar een aantal Batsers Ordes uitgedeeld. Deze mochten Anwar Markerink, Berrie Arnold en Joost Theloosen dit jaar in ontvangst nemen. Daarnaast mocht Pascal Kolks dit jaar de Huisorde ontvangen voor zijn veel inspanningen op het gebied van licht en geluid.

Tenslotte werd aan ons zeer gewaardeerde lid Hans van Beek het erelidmaatschap toegekend. Met een mooie speech sprak hij zijn waardering uit dat hij het erelidmaatschap mocht ontvangen.

Al met al veel onderscheidingen na een prachtig carnavalsseizoen. De Batsers hebben er enorm van genoten en wij zijn nu alweer aan het nadenken wat we volgend jaar kunnen doen om dit te overtreffen. Aan onze bezoekers via deze weg nogmaals dank dat jullie erbij zijn geweest en we hopen jullie volgend jaar weer allemaal te mogen begroeten.

Alaaf!