Pronkzittingen “We knalle deur”

Het zit er weer op… En om gelijk maar even met de woorden van onze President Wes te spreken: “Minsen, ut was wèr bar mooi wah…”. Na maanden van oefenen en repeteren hebben de Batsers in theater “de Helster” het Elster publiek wederom getrakteerd op een drietal prachtige pronkzittingen. Theater de Helster inderdaad, want onze Elster sporthal wordt ieder jaar door een grote groep vrijwilligers weer helemaal omgebouwd tot een prachtige zaal waar de Pronkzittingen het beste tot hun recht komen.

Wat is er zoal aan bod gekomen? Natuurlijk hebben de Sofzangers een kleine selectie uit un repertoire ten gehore gebracht, met iedere keer als ze op het podium kwamen een passende outfit. Ook Tien Bliend, de jeugdgroep van de Batsers gaf een act waarin ze een blik gaven in de toekomst van het carnaval. Natuurlijk mogen ook de allerkleinste Batsertjes niet vergeten worden, de Snuupkes. Zij hebben de volledige zaal laten smelten met hun lied “Later als ik groot ben word ik Raad van 11”. Genieten met een hoofdletter “G”.

Een Pronkzitting kan natuurlijk niet zonder buuts. En wat hadden we er veel dit keer. André Tumelaire deed zijn vertolking van de gemeentebode weer op een manier zoals alleen hij dat kan en Harm Beukenholdt kroop in de outfit van stuntman “Bennie Bang”. Daarnaast kregen Mark van Ingen en Wes Benjamin Leurs het podium om voor het eerst solo een buut aan het publiek te brengen. Mark in de rol van Gerrit de Duivenmelker, Wes als Samsung de hond. Hilarisch en beiden hebben een erg goed debuut optreden gemaakt! De rode draad van de avond werd gedaan door darter Michael van Gerwen, welke in een aantal sessies een dart clinic op het podium toonde.

Het prachtige luisterlied werd gezongen door Toon Joosten, op de achtergrond ondersteund door Wes en Wes Benjamin Leurs. En er was meer muziek: Meidengerei heeft een waanzinnige show gegeven met het thema “I love Elst” en de Strieksters hadden een erg leuke act over het Chinese distributiecentrum op het land van Tap. De huisgoochelaar Berrie was dit jaar voor het eerst echt weggejaagd door Wes. Zijn plek werd opgevuld door Dave en Niels Mom, welke na maanden van training hun magie aan het publiek mochten vertonen. Ook “de vier Duiten” hadden weer een hilarische en swingende act op en rond een ziekenhuisbed! Hilarisch was ook de robot act van Jaap Ahoud. De Barbabella’s lieten de gehele zaal swingen op muzikale klanken uit het Caribisch gebied. Over muzikaal gesproken, de “orthodoxe Roden” hebben voor hun klaagmuur ook een mooie performance neergezet.

Naast dat Prins Ron uut de Perenbuurt en zijn adjudant Willy natuurlijk onze eregasten waren met een prachtige plaats tussen de Raad van 11, stonden er een aantal (bij)rollen voor hen op het programma. Deze hebben zij met groot enthousiasme ingevuld. En natuurlijk kan een Batsers pronkzitting niet zonder de muzikale ondersteuning van de Batsers band, welke keer op keer alle artiesten geweldig en op een professionele manier begeleid hebben. Tenslotte was de presentatie van de zittingen wederom in handen van Wes Leurs, welke dit doet op een manier zoals alleen hij dat kan.

Ook dit jaar waren onze Pronkzittingen weer drie maal volledig uitverkocht! Iedereen die erbij is geweest zal het beamen, het waren erg leuke zittingen. Voor mensen die het gemist hebben, heel jammer, maar gelukkig krijgt u weer een kans. Medio november liggen de kaarten voor de pronkzittingen van 2019 – 2020 weer bij onze voorverkoopadressen! Wij gaan alweer nadenken hoe we de afgelopen pronkzittingen weer kunnen overtreffen.

Alaaf!

Pronkzitting 2019