Pronkzittingen “De Batsers wète van wante!”

Ze zijn weer achter de rug. Drie keer hebben de Batsers voor een volledig uitverkochte zaal een prachtige Pronkzitting aan het Elster publiek gegeven. En het was fantastisch! De bezoekers werden ook dit jaar weer ontvangen in een tot theater omgebouwde sporthal, op een manier zoals alleen de Batsers dat kunnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die hier heel veel tijd en werk in steken. Mede dankzij hun hebben de artiesten een prachtige zaal om een mooie Pronkzitting aan het publiek te tonen.

Wat stond er dit jaar op het programma? De presentatie was zoals altijd weer in de vertrouwde handen van President Wes Leurs. Hij heeft de avond op een onnavolgbare manier aan elkaar gepraat. De opening was dit jaar door 10 bliend, welke gedurende alle voorbereidingen van de pronkzittingen overal doorheen hebben zitten “klieren”. Dit leverde natuurlijk hilarische taferelen op, vastgelegd op video, welke aan het publiek werden getoond. Vlak daarna was het aan de Sofzangers om het podium te betreden met een openingslied zoals alleen de Sofzangers dat kunnen. Hiermee zat de sfeer al lekker in de zaal. Daarna was het de beurt aan de allerkleinste Batsertjes, de Snuupkes. Zij brachten een mooi lied over het pimpen en mooier maken van de wereld. Dit was ook een motto wat eigenlijk meerdere keren terugkwam tijdens de zitting. Het publiek genoot ervan. 

Een pronkzitting kan niet zonder buuts. En wat hebben we bij de Batsers goede buutreedners. Zo kroop André Tumelaire, nadat hij gestopt is als bode, in de rol van bouwopzichter, welke hij echt op zijn manier vertolkte. Ondanks het feit dat hij geen gemeentebode meer was werden toch een aantal lopende zaken binnen de gemeente haarfijn aan het licht gebracht. Daarna was het de beurt aan Jaap Ahoud. Hij voerde in zijn eentje een act op waar de humor vanaf spatte. Het publiek bleef geboeid kijken. Na Jaap maakte het publiek voor het eerst kennis met Tommy, die de rode draad van de avond verzorgde. Na de onzin van Tommy kreeg het publiek het prachtige moeder-dochter lied te horen, welke met een groot applaus werd ontvangen. Vervolgens was het weer tijd voor een buut. Lotte Schellekens beleefde haar debuut in de buutton als Lotje. De eerste indruk moet een goede zijn en Lotte heeft zeker laten zien dat zij dit prima kan! Een prestatie waar ze trots op mag zijn. Tot ongenoegen van President Wes kwam ook Berrie de Magier weer op het podium, samen met assistent Anwar. Dit duo geeft de garantie dat er veel gelachen wordt, iets wat er ook veel gebeurde. Met hulp van een aangewezen vrijwilliger uit het publiek werden verschillende magische trucs op het toneel vertoond. Als laatste act voor de pauze kwamen de Strieksters op het podium met een mooi liedje.

Na de pauze waren de Barbabella’s aan de beurt. In een volledig donkere zaal werd er onder een blacklight een dans met Flamingo’s gedaan. Het publiek reageerde enthousiast. Vervolgens was het de beurt aan Dokter Anders. Nina, Jodie en Cristy zetten een sketch neer welke president Wes omschreef als “een heerlijke bak onzin”. Ook dit was een podiumdebuut van de dames waar ze met trots op terug kunnen kijken. Hierna was het de beurt aan Rob van Leeuwen, die het prachtige luisterlied aan het publiek ten gehore bracht. De zaal genoot ervan en Rob mocht een luid applaus terecht in ontvangst nemen. Hierna mochten Dave en Niels het podium betreden, die na lang oefenen de act met de strandbal ten tonele brachten, op een manier waarop alleen zij dit kunnen. Heel erg knap gedaan, het publiek kon echt zien waar die maandenlange voorbereiding in had gezeten. Na Dave en Niels mocht Wes bj. het podium betreden. Hij gaf een leuke act, waarin er veel interactie was met de zaal. Er werden een aantal oude “echte” carnavalsliedjes vertaald naar de huidige maatschappij. Daarnaast gaf Wes bj. ook nog een hilarische imitatie van de huidige prins, welke hier ook heel spontaan op in sprong. De zaal smulde ervan. Inmiddels begonnen we al richting het einde van de avond te gaan, maar er stonden nog een paar artiesten te wachten totdat zij voor het grote publiek op mochten treden. Tommy zagen we nog een keer met de rode draad. Daarna kwam Meidengerei het podium op, met een gastoptreden van Henk van den Hul. Ze brachten een leuke medley ten gehore, met ook weer een terecht groot applaus vanuit het publiek. Daarna was het de beurt aan de drie duiten. De eerste opkomst werd afgebroken door de President, de hardrock werd niet gewaardeerd. Dus ze kwamen terug in de stijl die we van hen gewend waren, namelijk “varieté”. Ook hier werd er een “vrijwilligster” uit het publiek mee genomen. Hierna was het de beurt aan Tommy, die na de filmpjes nu eindelijk de Tequila act live mocht vertolken. Aansluitend werd de band door Wes gepresenteerd, welke ook terecht een groot applaus van het publiek kregen. Vervolgens werd het tijd voor de laatste buut van de avond. Mark van Ingen kwam als oud directeur van de Luxan op het podium. Een geweldige buut welke ook fantastisch werd ontvangen door het publiek. Tenslotte mochten de Sofzangers het laatste lied van de avond laten horen. Speciaal voor de Prins en zijn Adjudant hadden ze nog een verrassing, een mooi lied ter ere van het jubileum van onze zustervereniging. Helaas was de tekst niet allemaal even goed te horen vanwege een voorbij razende trein.

De afsluiting was zoals altijd de finale, waarbij alle artiesten naar het podium gehaald werden en nog eenmaal een diepe buiging maakten voor het aanwezige publiek. Ook Prins Rien le Chanteur en zijn adjudant Henri, bedankt dat jullie op deze avonden onze gast wilden zijn!

Voor ons waren de pronkzittingen weer zeer geslaagd. Wij waren vereerd om voor zo’n publiek de shows neer te zetten, uw applaus is de reden waar we het allemaal voor doen. Namens alle Batsers hartelijk dank en we hopen u weer te zien tijdens Groot Carnaval en natuurlijk tijdens de Pronkzittingen 2020-2021

Alaaf!

Pronkzitting 2020