Het zit er weer op…

Na maanden van voorbereiding hebben de Batsers afgelopen weekend een fantastische serie pronkzittingen gegeven. En wat was het een feest wah.

Het thema dit jaar was “oud en nieuw”. Tijdens de voorstelling werd er regelmatig teruggeblikt naar het verleden en dit afgewisseld met actuele items. De avond startte traditiegetrouw met de jongste groep Batsers, de Snuupkes. De Snuupkes uit het heden voerden een show op met de allereerste groep Snuupkes, aangevuld met de hulp van de Hoogheid zelf in de vorm van de tandarts. Daarna was de groep 10 bliend aan de beurt met een act over bekende spreuken uit de rijke Batsers historie.

De Strieksters stalen de show met de prachtige kaarten act, waarbij nogmaals eens werd benadrukt dat ook de dames zeer actief zijn binnen de vereniging. Ook het damesteam de Barbarella’s hadden een geweldige act als majorettes, waarbij er werd terugverwezen naar het verleden. En wat hadden ze geoefend, de majorrette stokjes zijn geen enkele keer gevallen.

Ook konden we de afgelopen zittingen weer genieten van de vaste buuts en sketches van Andre Tumelaire als de gemeentebode en Harm Beukenholdt als John uit den Haag. Andre nam als vanouds weer de actuele gebeurtenissen binnen de gemeente met ons door. Harm deed samen met Cristien Ahoud een buut over carnavalsvereniging “Achter de Duinen” uit den Haag, uiteraard met het bekende Haagse accent. Mirjan Mom deed daarnaast een fantastische buut over de Vierdaagse.

De nodige “onzin” tussendoor werd verzorgd door het bobslee team in de badkuip met een legendarische act uit het verleden. Daarnaast was de Stuntgroep weer van de partij met “de fiets”, waarbij Fred iedere avond een aantal kleine ongelukjes had. Wes Leurs, Jos Houterman en Mark van Ingen hadden de Debiteuren – Crediteuren act, waarin “Storm” zijn avonturen bij de commando’s met Jos, Edgar en natuurlijk het publiek deelde. Ook onze huismagier Berry Arnold was natuurlijk weer van de partij, dit keer met hulp van Yoshi (Anwar Markerink).

Ook Hent (Wes Leurs bj) en Doortje (Maartje Mom) waren natuurlijk weer van de partij. Zij vertolkten een prachtige Ode aan de Batsers welke ons door de jaren heen ontvallen zijn. Carnaval zoals carnaval bedoeld is, met een lach en een traan!

Gedurende de avond zorgden de Sofzangers en meidengrei voor de muzikale ondersteuning, met oude en nieuwe liedjes. De dames van meidengrei brachten de verschillende Prinsenliederen ten gehore, welke door de jaren heen allemaal zijn gemaakt. Ook de Sofzangers brachten een aantal stukken uit het verleden ten gehore en hadden een hilarisch optreden als de Suupers uit Duitsland. Het slotlied was dit jaar helemaal een feest, waarbij de Sofzangers en meidengrei samen met de Batsersband en de Bats maar deur band fantastisch het nummer “de laatste dag” lieten horen. Ook de zaal werd hierbij betrokken. Zoals onze President Wes het samenvatte: “Kiepevel!”.

De jubileumzittingen (55 jaar!) waren deze keer echt fantastisch! Een grote buiging voor al onze artiesten, de commissie van de pronkzitting, beide bands, Prins Arno en Adjudant Dave, de Dansmariekes en natuurlijk onze President Wes, die zoals niemand anders dat kan de zitting heeft gepresenteerd!

Op naar de volgende 55 jaar!