Het is weer bijna zover!

Op 1, 2, 3, 4 en 5 maart barst het Groot Carnaval seizoen 2018-2019 weer los. De Batsers hebben voor deze dagen weer een bomvol programma voor het Elster publiek in petto.

Vrijdagavond wordt het Seniorenbal georganiseerd. Hier wordt het beste van de Pronkzittingen van CV de Batsers en CV Zet ‘m op ten tonele gebracht voor de senioren in onze gemeente.

Op zaterdag begint traditioneel om 14:30 het Troefkes kindercarnaval voor de allerkleinste carnavalisten in het Wapen van Elst. Onder begeleiding van DJ Roberto en Diederick Druk wordt het weer gegarandeerd één groot feest! Tot 17:00 uur kunnen de kleintjes verkleed feestvieren!

Daarna is het de beurt aan de jeugd in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Voor hen wordt het Tropical Carnaval XXL spectakel georganiseerd. Onder de muzikale begeleiding van Allroud DJ Service wordt de hostent op het plein dé feestlocatie in Elst waar je op zaterdagavond moet zijn! Het programma loopt van 20:00 tot 24:00. Er zijn nog allerlei extra activiteiten te doen, waaronder bijvoorbeeld een “Photo Booth”. Entreekaarten kosten € 5 en zijn verkrijgbaar via https://www.batsers.nl en de bekende voorverkoop adressen!

Tegelijkertijd wordt voor de volwassenen in het Wapen een carnavalsavond georganiseerd. Feestband Exposure zorgt ervoor dat het dak eraf gaat. Deze avond start om 20:00 en zal eindigen om 01:30.

Na een korte nacht gaat het feest verder op de zondag. Dit wordt afgetrapt met het traditionele Dupperzondag feest in de tent op het plein, vanaf 12:00 tot 18:00. Tussendoor kan er natuurlijk naar de Elster carnavalsoptocht gekeken worden, waar de mooiste versierde wagens aan het publiek getoond worden. Toegang tot het Duppertzondagfeest is gratis.
Daarna wordt er door CV de Bierbeuners in samenwerking met CV de Batsers het “BierBeuners Döppert Festival” georganiseerd in het Wapen van Elst. Ook dit is weer een groot spektakel met optredens van onder andere Jody Bernal, Sjieke Bazen, Barry Fest, Dwayne & The Johnsons en DJ Henk. Kaarten hiervoor zijn onder andere verkrijgbaar via http://www.cvdebierbeuners.nl.

En dan wordt het vanzelf maandag, Frühshopdag! Van 11:00 tot 17:00 kan er carnaval gevierd worden in de diverse Elster café’s. Ook voor de maandagavond is er dit keer een uitgebreid programma: de Batsers Foute Party! Dit feest wordt georganiseerd in samenwerking met de Feigling Après Ski Party en nogmaals, er wordt groots uitgepakt! De ervaren Aprés-Ski DJ’s van de Feigling Aprés-Ski Party delen uit, maken gek, draaien door, geven weg, zwepen op en vieren feest. Dit is het echte aprés-ski feest. Een super show met waanzinnige DJ’s en een sneeuwmachine die het gedurende de avond gezellig laat sneeuwen op de dansvloer. Dat veroorzaakt samen met de lichtshow en het aprés-ski decor een geweldig schouwspel. Tussendoor worden een aantal vrolijke en snelle spelletjes met het publiek gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Toegang is gratis. Dit belooft een knalfeest te worden!

Dinsdagavond wordt er afgesloten met de Batsers avond in het Wapen van Elst. En dan vallen we in het zwarte gat…

Wij hebben er heel veel zin in! Zien we u ook tijdens carnaval?