Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Het zit erop. Na vier dagen (of eigenlijk vijf, want de vrijdag was ook een complete carnavalsdag) een fantastisch carnavalsfeest te hebben beleefd, kunnen we nu uitrusten. En wat was het leuk he! We zetten het nog even op een rijtje.

Zoals ieder jaar bezoeken de Batsers op vrijdagochtend, de laatste dag voor de carnavalsvakantie, een aantal basisscholen. Ook de Bats mar deur band laat zich op een aantal scholen zien. Het is geweldig om te zien hoe de jonge carnavalisten in Elst zich weer uitgedost hebben! Voor de vrijdagmiddag stond onder andere een bezoek aan “Mijn werk en zo”, de dagbesteding voor mensen met een handicap op het programma. Vrijdagavond vindt het jaarlijkse Seniorenbal plaats, met een selectie uit de Pronkzittingen van de carnavalsverenigingen de Batsers en Zet ‘m Op. Ook hier was het publiek weer enthousiast en hebben we een aantal keren terug gehoord dat ze een leuke avond hebben gehad.

Op zaterdag gaat het carnaval echt van start. Het begint natuurlijk met de sleutel overdracht, waarbij de burgemeester de sleutel van het dorp overdraagt aan de carnavalisten. Vanaf dat moment is Elst “Döppertdurp” geworden. Dit jaar vond de sleuteloverdracht plaats in de tent op het plein. In de middag was het weer tijd voor het Batsers Troefkes carnaval voor de allerkleinsten. In een uitverkochte zaal gaven Diederik Druk en DJ Roberto een spetterende show. Feest voor de kinderen (en de ouders genoten er natuurlijk ook zichtbaar van!).

Zaterdagavond was er voor de jeugd van 12 tot 18 jaar het Tropical XXL carnaval georganiseerd in de tent op het plein. Ook dit feest is goed bezocht en de sfeer zat er ook prima in! Het DJ team zorgde met verschillende muziekstijlen ervoor dat alle bezoekers een geweldig feest hadden! Tegelijkertijd vierden de Batsers in het Wapen van Elst de eerste avond van het Groot Carnaval. In een uitverkocht Wapen vierden onze gasten op de muziek van feestband Exposure carnaval. Tevens werd er voorin het café door huis DJ Henk nog diverse carnavalsmuziek gedraaid. Ook hier was de sfeer weer fantastisch, de bezoekers hebben echt genoten!

De zondag stond natuurlijk in het teken van de optocht. Hoewel het weer niet helemaal optimaal was hebben de carnavalisten zich daardoor niet uit het veld laten slaan. De regen werd getrotseerd en samen met de kijkers langs de kant was ook de optocht erg leuk! Na de optocht werd er carnaval gevierd in de tent op het plein en het Wapen van Elst. De organisatie van het avond programma was in handen van de Bierbeuners. Zij hebben het Wapen van Elst weer laten schudden op de grondvesten.

Maandag werd er gefrühshopt. De eerste carnavalisten verzamelden zich rond 11 uur in den Ommelanden, waarna de stoet verder trok naar de verschillende café’s die Elst rijk is. Rond 18:00 werd er voor de liefhebbers een maaltijd geserveerd in het Wapen van Elst, zodat de feestvierders niet persé naar huis hoefden voor het avond programma. Want maandagavond was het tijd voor de Feigling Après Ski party. Ondankt het feit dat velen fanatiek deel hadden genomen aan het Frühshoppen, waren ze toch in grote getale weer aanwezig bij dit feest. En dat was het echt! Het après ski thema kwam goed over met leuke, gevarieerde muziek. Ook de sneeuw in de zaal zorgde voor een leuke beleving.

En toen brak de dinsdag aan. De laatste dag, de laatste loodjes. Nog even alles uit de kast. Het programma startte om 13:00 met het Buutegebeuren. Daarna was het tijd voor de Batsers familiemiddag! Natuurlijk werd deze middag afgesloten met het traditionele boerenkool eten. Tijdens het boerenkool eten werd er door onze voorzitter Joris Joosten nog een korte toespraak gehouden en werden er diverse onderscheidingen uitgedeeld. Na het eten werd de zaal snel klaar gemaakt voor de laatste avond, Batsers avond. Nog één keer mocht DJ Henk optreden. De avond, waar er te genieten was van verschillende Batsers nummers (waarvan een deel live opgevoerd) was een groot succes en zoals altijd erg druk bezocht. Totdat het echt 12 uur werd…. En toen was het voorbij. Afsluiten met een zure of zoute haring en dan volgt het zwarte gat…

Wij vonden het weer een fantastische carnaval en hebben er weer enorm van genoten. Namens alle Batsers willen we al ons publiek via deze weg nogmaals hartelijk bedanken, want zonder jullie was het Groot Carnaval niet zo’n feest geweest. Geniet op onze website nog maar van de foto’s (alle foto’s staan op het fotoboek) en we hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

Alaaf!