Er kan weer gesport worden in de Helster!

Bijna een week is sporthal de Helster het domein van de Batsers geweest. De leden en medewerkers hebben in 3 dagen tijd de sporthal volledig omgebouwd in een Batsers theater. Hier konden onze artiesten na maanden repeteren onder het toeziend oog van onze hoogheid, Prins Mark van ut goeie leve -uiteraard samen met adjudant Harm-, drie shows neerzetten voor het Elster publiek. En tussendoor is er ook nog “even” een koffieconcert gegeven voor de ouderen in het dorp.

En wat was het fantastisch mensen. Om maar in de woorden van onze kersverse president te spreken “Bar wa’!”. Een daverende show (die uiteraard iedere keer is uitgelopen) met acts van onder andere de allerkleinste Batsers (de Snuupkes), de jeugd (Tien Bliend), Nina en Veerle, Jodie en Cristy, André als het GP mannetje, Harm als tuinkabouter, de Magiër met zijn assistent Yoshi en Wes als Bernd. De pronkzittingen zijn niet compleet zonder hilarische optredens van de Barbabella’s en de 5 Duiten. Ook was er dit keer weer een rode draad, met Thijs als ambtenaar (met een veelste lange afkorting, dus die noemen we hier niet). Maar er was meer. Zo hebben we even stil gestaan bij het overlijden van onze zeer gewaardeerde medewerker Roeland Cleijne, met een muzikaal eerbetoon van de Sofzangers. Deze zelfde sofzangers hebben nog een aantal prachtige liedjes ten gehore gebracht, naast een act als Romeinen samen met Gaius Julius Caesar. Nu weten we allemaal waar het carnaval vandaan komt! En natuurlijk was er meer muziek! De Strieksters zetten de tent op zijn kop met de Elster Cross. Meidegrei kan ook niet ontbreken en hadden een heel erg mooi nummer over hun wereldtournee. Bo gaf een fantastisch optreden met haar “fruhshop maondag”.

Dit alles werd muzikaal ondersteund door onze eigen Batsersband -onder leiding van Arno-, die door president Wes Leurs bj op een originele manier voorgesteld werd. Daarnaast werd het tijdens het voorprogramma een optreden gegeven door onze andere band, Bats mar Deur. Een enorm vol en leuk programma, met zoals we dat als Batsers noemen, “een lach en een traon, want ook dat is carnaval”. Dit programma, samengesteld door de commissie Artistiek, onder leiding van Marijn en Sam is er eentje waar we trots op mogen zijn.

Er komt nog veel meer kijken bij een pronkzitting. We begonnen al met dat de sporthal volledig is omgebouwd tot een theater. Dat wordt onder andere gedaan door de commissies zaalversiering en natuurlijk speelt de commissie licht en geluid een enorm belangrijke rol. Onze artiesten moeten stralen op het podium, hiervoor zijn ze perfect opgemaakt door de schmink groep! Ook de commissies sponsoring en pr zijn achter de schermen druk bezig geweest om dit allemaal mogelijk te maken. Met natuurlijk ook dank aan de sponsoren, die er mede voor gezorgd hebben dat dit allemaal mogelijk was. En het allerbelangrijkste, het publiek, dat in groten getale onze zitting heeft bezocht!

Maar het zit er weer op. Na in drie dagen tijd bijna 1500 Elstenaren een prachtige show voorgezet te hebben, moest de Helster weer klaargemaakt worden waar deze eigenlijk voor bedoeld is. Namelijk sporten. En dat is hij. Gisteravond was de sporthal alweer helemaal in originele staat en vanochtend zijn de laatste spullen opgehaald.

Wij willen iedereen nogmaals bedanken en hopen dat jullie genoten hebben. Wij wel en we zien jullie graag volgend jaar weer. Zet het alvast in de agenda!

Alaaf!