En de neie is bekend!

Vanavond hebben we afscheid genomen van Prins Mark van ut goeie Leve en zijn adjudant Harm. Zij hebben de afgelopen 2 (!) jaren de scepter over ons mooie Duppertdurp gezwaaid, een rol die ze met verve vervuld hebben! Uiteraard hebben deze twee mannen een prachtig afscheid verdiend en dat hebben ze tijdens het Prinsenbal ook zeker gekregen.

Na de plichtplegingen sloot Prins Mark af met een mooie afscheidsspeech en toen was het echt tijd om de scepter af te geven. Mark en Harm, namens alle Batsers en Elster carnavalisten enorm bedankt voor de twee mooie jaren die we met jullie meegemaakt hebben!

Het Prinsenbal bestaat normaliter uit twee delen, zo ook deze keer. In het eerste deel wordt er afscheid genomen van de zittende Prins en zijn adjudant, tijdens het tweede deel wordt er gewerkt naar het bekend maken van de nieuwe Prins (de “neie”), die het komende jaar de scepter over het dorp mag zwaaien, uiteraard bijgestaan door een nieuwe adjudant. Tijdens het programma werden er een aantal optredens voor Prins Mark en Harm gegeven. Het onderwerp was “bij Mark thuus”. Met een aantal sketches werd er met een grote knipoog een weergave gedaan van de laatste middag als Prins. Uiteindelijk is er van Mark afscheid genomen, dus er moest alleen nog een antwoord komen op de grootste vraag waar de Elstenaren de afgelopen weken naar aan het gissen zijn geweest:

WIE WORDT DE NEIE?

In het tweede deel werd het programma “Zet ‘m Opsporing”. Op zoek naar de nieuwe Prins. Aan het einde van de avond was de spanning om te snijden, maar uiteindelijk is het bekend geworden. De nieuwe Prins van Duppurtdorp is geworden:

PRINS VINCE DE BUUTEGEWONE
Samen met adjudant René mag hij het komende jaar regeren. Namens alle Batsers wensen wij de kersverse hoogheid samen met zijn adjudant heel veel succes maar vooral ook veel plezier het komende jaar

Alaaf