De Batsers maken indruk in Zülpich

Prins Jasper van ut ZangSaot neemt de microfoon en zet de zaal op zijn kop!

Carnavalsvereniging “De Batsers”, met hun prins Jasper van ut ZangSaot, adjudant Rogier en dansmariekes hebben zondag 31 januari een bezoek gebracht aan de partnergemeente Zülpich. Dit op uitnodiging van de “Karnevalsgesellschaft Zölleche Öllege 1879 e.V.” en het Jumelagecomité Overbetuwe – Zülpich.

Die middag vond in Zülpich de ontmoeting van alle Tollitäten (Hooglustigheden) plaats van alle prinsen, prinsessen, “Dreigestirne” en carnavalsverenigingen uit de gemeente Zülpich. Dit is ieder jaar weer een zeer indrukwekkende, kleurige en typisch Rijnlandse carnavalsbijeenkomst met veel muziek en dans.

Voor de Batsers was een hele tafel vlakbij de bühne gereserveerd. Ze hebben zich goed geamuseerd en taal bleek totaal geen hindernis te zijn! Het Rijnlands dialect is voor veel Nederlanders weliswaar moeilijk verstaanbaar, maar de Batsers kwamen met hun Betuws overal waar ze wilden zijn!

Toen alle verenigingen op de bühne stonden, werden de Batsers officieel verwelkomd door de stads-Prinz Frank II van Zülpich. Carnavalsordes werden onder luid “alaaf” uitgewisseld. Tenslotte ontving Prins Jasper van ut ZangSaot de officiële Orde der Stadt Zülpich uit handen van loco burgemeester Silvia Wallraff.

Ook het Jumelage comité werd door mevrouw Wallraff bedankt voor hun inzet de stedenband nieuw leven in te blazen. De comitéleden Henk Hendriks en Jan van Gent, beide Ehrenherr bij de Zölleche Öllege, mochten eveneens de Stadsorde in ontvangst nemen.

De komst van de c.v. De Batsers is onverdeeld positief opgenomen! Prins Jasper van ut ZangSaot nam op het einde van de bijeenkomst toen de zaal wat leeg begon te lopen de microfoon in de hand en zong uit volle borst mee met de optredende muziekgroep. Het leeglopen van de zaal veranderde in een hele lange “holländische” polonaise waarbij de hele zaal en bühne werd gebruikt door alle deelnemende verenigingen.

Iedereen was het er over eens dat een herhaling vanzelfsprekend is en dat een mooie nieuwe traditie is geboren.zurichjasperrogier